De beste sushi in Utrecht - TOP 10 [2024]

De beste sushi in Utrecht – TOP 10 [2024]

In de bruisende stad Utrecht, bekend om zijn schilderachtige grachten en historische architectuur, heeft een culinaire zoektocht plaatsgevonden om de beste sushi-ervaringen te ontdekken. Gebaseerd op uitgebreide beoordelingen op Google Maps, is een zorgvuldige selectie gemaakt van de top 10 sushi-restaurants die in 2024 niet gemist mogen worden. Deze ranglijst, die de meest geprezen eetgelegenheden omvat, biedt een leidraad voor zowel locals als bezoekers die op zoek zijn naar uitzonderlijke Japanse culinaire hoogstandjes.

Umami

Umami

Beoordeling: 4.4/ 5 — 2051 
Address: Oudegracht 74, 3511 AT Utrecht, Netherlands

Miyagi & Jones Utrecht

Miyagi & Jones Utrecht

Beoordeling: 4.4/ 5 — 1484 
Adres: Veemarktplein 42, 3521 BD Utrecht, Netherlands

Zinnia Restaurant

Zinnia Restaurant

Gelegen in het idyllische Park Transwijk te Utrecht, biedt Restaurant ZINNIA een unieke culinaire ervaring met zijn onbeperkte Aziatische keuken. Voor een vast tarief worden gasten uitgenodigd op een gastronomische reis met keuze uit meer dan 100 gerechten, waaronder een uitgebreid dessertbuffet. De essentie van ZINNIA, geïnspireerd door de gelijknamige bloem met haar genezende eigenschappen, is gericht op het bevorderen van blijheid en ontspanning in een natuurlijke omgeving. Zonder tijdslimiet kunnen gast

Beoordeling: 4.3/ 5 — 994
Adres: Koeriersterlaan 101, 3526 ZC Utrecht, Netherlands

Restaurant Juliana |Chinees Dim Sum & Japans Teppanyaki en sushi

Restaurant Juliana |Chinees Dim Sum & Japans Teppanyaki en sushi

In het hart van Utrecht wordt door Restaurant Juliana een brug geslagen tussen de verfijnde smaken van het Verre Oosten door middel van hun unieke aanbod aan Japanse en Chinese specialiteiten. Gasten worden uitgenodigd om de rijke diversiteit van de Oosterse keuken te ervaren, of ze nu kiezen voor de dynamische Teppanyaki-shows, authentieke Dim Sum, of de uitgebreide à la carte Chinese en sushi-menu’s. Met de mogelijkheid tot afhalen, verzekert Restaurant Juliana dat liefhebbers van de Aziatische keuken ook thuis kunnen genieten van hun

Beoordeling: 3.6/ 5 — 969 
Adres: Amsterdamsestraatweg 464, 3553 EL Utrecht, Netherlands

Japanese Don Dining KOUNOSUKE

Japanese Don Dining KOUNOSUKE

In het hart van Utrecht wordt door het Japanse restaurant Don Kounosuke een verfrissende culinaire ervaring geboden, die de rijke variëteit van Japanse gerechten buiten sushi omarmt. Gespecialiseerd in “Don”, biedt dit etablissement een unieke kijk op Japanse tapas en sashimi, begeleid door een zorgvuldig geselecteerde lijst van sake. Het onderscheidt zich door de nadruk te leggen op innovatie binnen de traditionele Japanse keuken, waardoor gasten worden uitgenodigd voor een nieuwe eetervaring. De passie voor authentie

Beoordeling:  4.7/ 5 — 867 
Adres: Westerkade 27, 3511 HC Utrecht, Netherlands

Poké Perfect

Poké Perfect

Geïnspireerd door de traditionele Hawaiiaanse keuken, biedt Poké Perfect een culinaire reis met zijn authentieke poké bowls, een gerecht dat de essentie van sushi in een kom vangt. Met een sterke nadruk op duurzaamheid en een breed scala aan opties, waaronder alternatieven voor rauwe vis, onderscheidt dit merk zich door zijn toewijding aan kwaliteit en milieubewustzijn. Verspreid over 14 locaties, is Poké Perfect niet alleen een pionier in het aanbieden van gezonde, smaakvolle maaltijden maar ook in het creëren van een gemeenschap van poké-liefhebbers. Door middel van hun Poké Perfect Rewards programma en het unieke poké kookboek, versterkt het merk zijn band met klanten en moedigt het aan tot een actieve deelname aan de poké-cultuur.

Beoordeling: 4.3/ 5 — 801 
Adres: Korte Jansstraat 17-19, 3512 GM Utrecht, Netherlands

Mo-jo Japanese Kitchen Utrecht

Mo-jo Japanese Kitchen Utrecht

Bij MOJO Japanese Kitchen, gevestigd in steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, wordt de liefde voor modern Japans eten gedeeld door middel van een all-you-can-eat concept dat culinaire diversiteit, kwaliteit en betaalbaarheid hoog in het vaandel draagt. Gasten kunnen onbeperkt genieten van dagverse sushi, knapperige tempura en smaakvolle grillgerechten in een modern en elegant interieur, waar bestellingen gemakkelijk via moderne tablets worden geplaatst. Er wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan duurzaam ondernemen, waarbij klanten worden aangemoedigd bewust te bestellen om voedselverspilling tegen te gaan, ondersteund door een beleid van een kleine toeslag voor overgebleven gerechten. Unterscheidend door zijn passie, humor en gastvrijheid, streeft MOJO ernaar een hartelijke en ongedwongen sfeer te creëren voor alle sushi liefhebbers.

Beoordeling: 4.5/ 5 — 623 
Adres: Potterstraat 16-20, 3512 TB Utrecht, Netherlands

Sushi Koi Utrecht

Sushi Koi Utrecht

Gelegen in het hart van diverse Nederlandse steden, wordt Sushi Koi gekenmerkt door zijn ambitie om trendy en betaalbare culinaire ervaringen te bieden sinds de oprichting van hun eerste vestiging in Tilburg in 2008 door de gebroeders Chen en F. Lin. Met succesvolle uitbreidingen naar Amersfoort, Arnhem en Utrecht, onderscheidt Sushi Koi zich door zijn strategische ligging nabij belangrijke stedelijke trekpleisters zoals stations en bioscopen, en de mogelijkheid tot zowel dineren ter plaatse als het gemak van bezorg- en afhaalservices. Hun missie, het creëren van een leuk en toegankelijk restaurant voor een breed publiek, resoneert duidelijk in hun groeiende populariteit, waardoor Sushi Koi een onmiskenbare keuze is voor sushi liefhebbers.

Beoordeling: 4.3/ 5 — 592 
Address: Domplein 2, 3512 JC Utrecht, Netherlands

Japans Restaurant & Bar Konnichiwa

Japans Restaurant & Bar Konnichiwa

In het hart van Utrecht is Konnichiwa, een vernieuwd Japans restaurant, gevestigd waar gasten worden verwelkomd in een ambiance die rijk is aan Feng Shui harmonie. Na een grondige verbouwing, gekenmerkt door warme koperen, beige en fuchsia roze tinten, biedt het restaurant een authentieke Japanse sfeer die de zintuigen prikkelt. Met een focus op sushi, teppan yaki en diverse workshops, onderscheidt Konnichiwa zich door niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een culturele beleving te bieden. Gastvrijheid staat centraal, waarbij de eigenaren Kelvin en Cass de gasten persoonlijk welkom heten, waardoor een bezoek aan Konnichiwa een unieke ervaring is in de wereld van de Japanse gastronomie.

Beoordeling: 4.1/ 5 — 522 
Adres: Mariaplaats 9, 3511 LH Utrecht, Netherlands

Sushi Wang

Sushi Wang

In het hart van Utrecht, gevestigd sinds 2010, werd Sushi Wang geroemd om zijn vernieuwende fusie tussen moderne en traditionele Japanse gerechten. Met een focus op kwaliteit en versheid, bood dit restaurant een indrukwekkende selectie van 69 soorten sushi, naast teppanyaki, tempura en wokspecialiteiten, die alle bereid werden met de meest verfijnde ingrediënten. Gasten werden uitgenodigd om te genieten van deze culinaire ervaringen, vergezeld van warme sake of Japans bier, in een modern ingerichte ambiance. Ondanks het sluiten van zijn deuren in 2024, blijft Sushi Wang herinnerd als een etablissement waar passie voor de Japanse keuken en toewijding aan gastvrijheid centraal stonden.

Beoordeling: 4.4/ 5 — 319
Adres: Voorstraat 98, 3512 AV Utrecht, Netherlands

De gegevens zijn afkomstig van de dag: 31.01.2024