De beste pizza in Utrecht - TOP 10 [2024]

De beste pizza in Utrecht – TOP 10 [2024]

In de bruisende stad Utrecht, bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige culinaire scene, is een zorgvuldige selectie gemaakt van de beste pizzeria’s. Deze top 10 ranglijst, gebaseerd op de meest beoordeelde plaatsen op Google Maps voor het jaar 2024, biedt een onmisbare gids voor liefhebbers van Italiaanse gerechten. Zowel traditionele als innovatieve pizza’s worden in deze lijst vertegenwoordigd, waarbij elk etablissement zijn unieke benadering van dit wereldberoemde gerecht tentoonspreidt. Door gebruikerservaringen

Il Pozzo

Il Pozzo

Gelegen aan de sfeervolle Oudegracht in het hart van Utrecht, wordt Il Pozzo erkend als het oudste restaurant binnen de historische werfkelders, beroemd om zijn directe ligging aan het water. Met een reputatie voor het serveren van authentieke Italiaanse gerechten, worden gasten verwend met een uitgebreide selectie van pizza’s, vis- en vleesgerechten, en salades, allen bereid met verse ingrediënten en dagvers brood uit de eigen bakkerij. Il Pozzo onderscheidt zich door zijn ongewijzigde pizzamenu dat al tien jaar een publieksfavor

Beoordeling: 3.6/ 5 — 2628 
Address: Oudegracht aan de Werf 136, 3511 AX Utrecht, Netherlands

O’Panuozzo Neapolitan Pizzeria

O'Panuozzo Neapolitan Pizzeria

In het hart van Utrecht wordt door O-Panuozzo Restaurant een authentieke Italiaanse eetervaring aangeboden, met een specialisatie in de traditionele Napolitaanse panuozzo, een uniek broodje gemaakt van pizzadeeg en gebakken in een houtoven. Klanten worden verleid met een menu dat rijk is aan verse ingrediënten, waaronder veganistische en vegetarische opties, naast de bejubelde Napolitaanse pizza’s. Onderscheidend door zijn inzet voor kwaliteit, zoals erkend door de Italiaanse Ministerie van Landbouw-, Vo

Beoordeling: 4.6/ 5 — 2245 
Adres: Mariastraat 35, 3511 LN Utrecht, Netherlands

O’Panuozzo

O'Panuozzo

Gelegen in Utrecht, wordt O-Panuozzo Restaurant erkend als een bastion van authentieke Italiaanse keuken, rechtstreeks geïnspireerd door de culinaire tradities van Napels. Met een specialisatie in het unieke ‘panuozzo’ broodje – een smakelijke creatie gemaakt van pizzadeeg en gebakken in een traditionele houtoven – biedt het restaurant een diversiteit aan belegopties, variërend van vleeswaren tot veganistische en vegetarische alternatieven. De nadruk op het gebruik van verse ingrediënten en de mogelijkheid tot catering benad

Beoordeling: 4.4/ 5 — 707
Adres: Voorstraat 34, 3512 AP Utrecht, Netherlands

Pizzeria La Fontana

Pizzeria La Fontana

Bij Ristorante La Fontana wordt de essentie van authentieke Italiaanse cuisine omarmd, gevestigd in het hart van Utrecht en het charmante Houten. Met een passie voor het bereiden van verfijnde gerechten, biedt het restaurant een uitgebreid menu dat lokale ingrediënten en traditionele recepten eert. De kernwaarden van gastvrijheid, kwaliteit, en een warme sfeer worden in elke maaltijd en service weerspiegeld, waardoor La Fontana zich onderscheidt als een culinaire bestemming voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.

Beoordeling: 4.1/ 5 — 618 
Adres: Lange Viestraat 1, 3511 BK Utrecht, Netherlands

Satriale’s Pizzabar

Satriale's Pizzabar

Beoordeling:  4.5/ 5 — 524 
Adres: Plantage 1B, 3551 DE Utrecht, Netherlands

Pizzeria Santa Lucia

Pizzeria Santa Lucia

Bij Santa Lucia, gevestigd in het hart van Utrecht aan de Nobelstraat 14, wordt de kunst van het Italiaans eten thuisbrengen geperfectioneerd. Met een eenvoudig vierstappenproces – van postcodecontrole tot veilig online betalen – wordt klanten een moeiteloze ervaring geboden om hun favoriete maaltijden te bestellen en te genieten. Of het nu gaat om bezorging of afhalen, Santa Lucia zorgt ervoor dat gemak hand in hand gaat met culinaire voldoening, elke dag van de week van 16:00 tot 23:00. Onderscheidend door hun toewijding aan klantgemak en de authentieke Italiaanse smaak, staat Santa Lucia synoniem voor kwaliteit en toegankelijkheid in het hart van Utrecht.

Beoordeling: 4.3/ 5 — 448 
Adres: Nobelstraat 14, 3512 EN Utrecht, Netherlands

De Pizzabakkers Nachtegaalstraat

De Pizzabakkers Nachtegaalstraat

Bij De Pizzabakkers, een keten met locaties verspreid door Nederland, wordt elke pizza liefdevol bereid in authentieke Italiaanse houtovens, wat garant staat voor een knapperige en dunne bodem. Deze pizzeria onderscheidt zich door een uitnodigende sfeer waar vrienden, families en collega’s samenkomen om te genieten van een uitgebreide selectie pizza’s, vergezeld door koude Peroni biertjes of glazen prosecco. Duurzaamheid en veiligheid worden hoog in het vaandel gedragen, met een voorkeur voor pin- of creditcardbetalingen om contant geld te vermijden. De Pizzabakkers is niet alleen een plek om te genieten van heerlijk eten, maar ook een kans voor ondernemers om via franchising deel uit te maken van deze groeiende familie, waarbij de focus ligt op kwaliteit en gezelligheid.

Beoordeling: 4.4/ 5 — 365 
Adres: Nachtegaalstraat 70, 3581 AM Utrecht, Netherlands

De Pizzabakkers Leidsche Rijn

De Pizzabakkers Leidsche Rijn

Bij De Pizzabakkers wordt de kunst van authentieke Romeinse pizza’s gevierd, waar een knapperige, dunne bodem en verse, hoogwaardige ingrediënten centraal staan. Uniek in zijn benadering, onderscheidt dit merk zich door zijn toewijding aan ambacht en kwaliteit, waarbij elke pizza liefdevol wordt bereid in traditionele Italiaanse houtovens. Met een breed scala aan vestigingen verspreid over Nederland biedt De Pizzabakkers niet alleen een uitgebreide menukaart met pizza’s, antipasti en dolci, maar ook een selectie van prosecco, Italiaanse bieren en speciaalbiertjes, die elke maaltijd omtoveren tot een feestje. De sfeervolle inrichting van de restaurants en de hartelijke service verzekeren een gastvrije en aangename ervaring, waardoor De Pizzabakkers een favoriete bestemming is voor zowel familiediners als gezellige avonden uit.

Beoordeling: 4.1/ 5 — 364 
Address: Brusselplein 3, 3541 CH Utrecht, Netherlands

Pizza Beppe

Pizza Beppe

In het hart van Utrecht Centrum, biedt Pizza Beppe een culinaire ervaring die de authentieke Neapolitaanse pizzatraditie viert, als eerste in Nederland erkend door de Associazione Verace Pizza Napoletana. Gasten worden uitgenodigd om te genieten van meesterlijk bereide pizza’s in een sfeer die even gastvrij als smaakvol is. Met een focus op kwaliteit, authenticiteit en gemeenschapsgevoel, onderscheidt Pizza Beppe zich door zijn toewijding aan het behoud van de ware essentie van de Napolitaanse pizza, aangeboden in de levendige setting van de Hardebollenstraat. Of het nu gaat om een gezellige avond uit of een pizzafeest met een grotere groep, Pizza Beppe belooft een onvergetelijke ervaring.

Beoordeling: 4.2/ 5 — 363 
Adres: Hardebollenstraat 10, 3512 TP Utrecht, Netherlands

LaLotta Pizza

LaLotta Pizza

In het hart van Utrecht wordt door LaLotta Pinsaria met passie en vakmanschap teruggrepen op de oude Romeinse tradities om de lekkerste en gezondste pizza’s van Nederland te serveren. Door een unieke mix van rijstmeel, sojameel en volkorenmeel, gecombineerd met een eigen moederdeeg dat minstens 48 uur rijpt, biedt LaLotta een lichtere, voedingsrijkere pizza die verrijkt is met hoogwaardige Italiaanse ingrediënten. Deze benadering zorgt voor een pizza die niet alleen smaakvol is, maar ook bijdraagt aan een verantwoorde levensstijl, waardoor de eeuwenoude perceptie van pizza als een gezonde maaltijd wordt hersteld. Door te focussen op kwaliteit, gezondheid en authenticiteit onderscheidt LaLotta zich nadrukkelijk van de concurrentie en bewijst dat gezond eten ook onweerstaanbaar lekker kan zijn.

Beoordeling: 4.3/ 5 — 328
Adres: Jan van Scorelstraat 21, 3583 CJ Utrecht, Netherlands

De gegevens zijn afkomstig van de dag: 31.01.2024